Het levend atelier lijntekening

Brecht en Véronique vormen samen ‘Het levend atelier’. Ze vullen elkaar aan in de uitwisseling tussen het creatieve en het uitvoerende, praktische werk. Hun samenwerking is getest en positief bevonden.   

Vernonique

Véronique

Ik ben gewoon ik. Nieuwsgierig en gedreven in mijn zoektocht naar groener, duurzamer en leefbaarder wonen. Ik hou ervan sfeer te creëren met kleur en vorm, van oude spulletjes en daar iets mee doen. Vaak is het de natuur die me inspireert.

 

Als kind tekende en knutselde ik mijn fantasiewereld in elkaar. Later tijdens mijn studie interieurvormgeving focuste ik op ecologisch bouwen. En toen ik volwassen was maakte ik samen met Brecht onze duurzame meergeneratiewoning. Je kan het nog het beste vergelijken met een ‘levend’ project, altijd meer ideeën, altijd in beweging. Ook mijn werkgeschiedenis is organisch: van interieur naar biovoeding en nu, na 10 jaar in de sociale sector ben ik klaar om de creativiteit die in mij leeft vrij te laten. Dat uit zich vooral in kleurrijke muurtekeningen maar ook voorwerpen met een verhaal boeien me. Afgelopen jaar volgde ik een opleiding rond het opwaarderen van oude meubeltjes. Dit onderdeel van mijn werk kan je terugvinden in het Hendrikshuis in Hasselt.

 

Brecht en ik hebben samen 2 kinderen, Jerôme en Iza, en we gaan als koppel door het leven. Zoals ik al zei: getest en goedgekeurd :)

 

Brecht

Lang geleden zat ik, na zes moeizame jaren basisonderwijs, drie volle weken in het technische onderwijs. Dat liep grondig mis, maar daar startte wel een boeiende levensweg.

 

Van voeding, over distributie, richting opvoedkunde, met de fiets, langs biologische groententeelt en verkoop en ondertussen al ecologisch bouwend kwam ik terug waar ik als kind al rondliep: de schrijnwerkerij.

De microbe om te creëren is blijven hangen en bijt nog elke dag. Het bouwen gaat van speeltereinen, pleininrichting, houten consructie en meer bij ‘Speelgroen’. Het bouwen van een ecologische meergeneratiewoning, creatieve en massieve interieurbouw, strobalen muren, enzovoort bij ‘Het Levend Atelier’.

 

Ondertussen hebben Véronique en ik de ‘BVBA Jef en Kris Vandenbergh’ overgenomen en omgedoopt tot ‘Het Levend Atelier BV’. Reeds generaties terug bestond de familie aan mijn vaders kant uit houtbewerkers. Op het moment dat ik zelf met hout in contact kom, voel ik me waar ik wil zijn.

 

Met ‘Het Levend Atelier’ bouwen we samen aan een betere en mooiere wereld! 

 

 

brecht